Trygghet

Vi arrangörer är väldigt måna om att samtliga deltagare skall känna sig trygga och välkomna på våra lajv.  Ingen ska bli diskriminerad eller utsatt för övergrepp. Personer som inte kan respektera sina medlajvare har helt enkelt inget på våra arrangemang att göra.

För att undvika att den här målsättningen slutar som tomma ord har vi därför tagit fram en trygghetspolicy med en handlingsplan för hur sådana frågor skall hanteras, samt infört s.k. trygghetsvärdar och säkra sovplatser på våra lajv.  Trygghetsvärdarna (och för den delen även arrangörerna om ni föredrar det) är alltid tillgängliga ifall ni upplever att någon annan person beter sig kränkande eller om ni får något annat problem.

Trygghetspolicyn behöver läsas igenom av samtliga deltagare innan lajvet:

Trygghetspolicy för Varvaroskampanjen

Här nedanför följer en kort presentation av våra trygghetsvärdar. Det går självklart även jättebra att kontakta dem redan innan lajvet.

För att komma i kontakt med trygghetsvärdarna som grupp kan ni maila till trygghetsvardar <at> varvaros.se


Namn:
Hugo Byvald
Roll: Kyrkoriddare i den tillresta gruppen
E-post: hugo@varvaros.se
Presentation:
Hugo läser femte året på läkarutbildningen i Göteborg. Han har lajvat sedan 2010, med varierande intensitet. Han är för närvarande sekreterare i föreningen LRS som arrangerar lajvet. Hugo är även lajvets sjukvårdsansvarige.

 


Namn: 
Ellinor Claesson
Roll: Kringresande gårdsfarihandlare
E-post: ellinor@varvaros.se
Presentation:
Ellinor har 10år av lajv i baksätet, både som lajvare, gruppledare och arrangör. Hon har även yrkesmässig erfarenhet av att arbeta med människor i alla åldrar. Karaktären som hon spelar kommer att kunna umgås naturligt med alla spelare på lajvet vilket gör att hon är lätt att komma i kontakt med.