Snabba fakta (A-Ö)

Den här sidan kommer att uppdateras löpande allteftersom att mer info blir tillgängligt.

Alkohol och droger: är fullständigt förbjudet under arrangemanget, från att du anländer till området tills att du åker därifrån. Du får inte medföra eller dricka alkohol med en styrka på över 2,25% (lättöl). Du får inte heller vara märkbart påverkad av sådana substanser. Vi arrangörer förbehåller oss rätten att kräva att du gör ett blåstest om misstanke föreligger. Går du inte med på detta, om testet visar positivt eller om vi påträffar alkohol/droger i din ägo kommer du omedelbart att bli avvisad från området. Vid förekomst av tyngre droger tillkallas även polis.

Arrangör: Lajvet arrangeras av föreningen LRS (Lajvsällskapet Romantiska sagor) i samarbete med Karl Victorin/Varvaroskampanjen.

Boende: Ingår i priset i form av en uppvärmd scoutstuga. Ta med egen sovsäck. Vanliga madrasser att sova på finns, men ta gärna med dig en egen luftmadrass eller dylikt som du vet fungerar om du har ryggproblem eller motsvarande.

Brandsäkerhet: Se fliken ”Säkerhet och sjukvård.”

Datum: 4-5:e november 2017 (lördag-söndag i v.44, d.v.s. allhelgonahelgen. OBS! Datumet ändrades den första oktober, så nu är det enbart 4-5 som gäller, INTE fredagen den 3:e) Ni behöver vara på plats senast klockan 12:00 på lördagen till ca 12:00 på söndagen.

Deltagarantal:
10-38 pers, varav ca en tredjedel är SLP:er (spelledarpersoner/statister).

Djur: Är ej tillåtna på lajvområdet.

Eldning, inkl. sprit-/gasolkök etc: Se fliken ”Säkerhet och sjukvård”

Funktionshinder: Se fliken ”Tillgänglighet”

Försäkringsskydd: Arrangemanget har en ansvarsförsäkring via föreningen LRS/Sverok. Deltagare uppmuntras starkt att se över sitt eget försäkringsskydd inför t.ex. olycksfall osv. Vi arrangörer rekommenderar att ni går med i en Sverokförening då försäkring ingår. Medlemskap i föreningen LRS kostar 50/100 kr. För att bli medlem gå in på https://ebas.sverok.se/signups/index/5146 och följ instruktionerna.

Första hjälpen: Se fliken ”Säkerhet och sjukvård”

Kontakttelefon under lajvet: Om en anhörig eller dylikt akut behöver komma i kontakt med arrangörerna under lajvet kan de ringa nr 070-660 16 45 (Karl). Telefonen kommer att vara inställd på ljudlöst läge, men kollas av med jämna mellanrum. Om ni inte når fram, skicka då gärna ett sms om vad saken gäller.

Kostnad: 400 kr
Deltagare som känner att de har råd och som vill bidra lite mer till arrangemangets rekvisita o.dyl. får gärna betala den något högre sponsoravgiften på 600 kr, men det är fullt frivilligt.

In- och utcheckning:
När du kommer till lajvområdet ställer du bilen på parkeringsplatsen. Därefter lämnar du packningen i bilen och går upp till byn för att checka in samt få mer information. Incheckningen öppnar tidigt under fredagsmorgonen och stänger klockan 14:00. (Du måste alltså vara på plats innan dess.)

Utcheckningen öppnar senast klockan 12:00 på söndagen, självklart tidigare än så om vi hinner klart med områdesstädningen innan dess. Alla deltagare måste checka ut innan de lämnar området!

OBS! Du får INTE köra upp bilen till byns vändplan för att packa i/ur utan godkännande från arrangör! Annars riskerar vi total trafikinfarkt.

Luftmadrasser: utan ytterligare eller med undermålig isolering mot markkylan är förbjudna.

Mat: Söndag frukost ingår. Vi hoppas på att så småningom kunna erbjuda ett tillval med enkel, lagad mat för en resonabel summa (100-200 kr/pers för fyra måltider).

Minderåriga: Se åldersgräns

Parkering:  Denna är gratis och belägen en knapp kilometer från själva lajvområdet. Följ vägbeskrivningen för att komma till naturreservatets parkering vid vägbommen i Rördalen. Mellan 10:00-12:00 på lördagen kommer denna att vara bemannad med en arrangör/funktionär som ger er instruktioner för när det är möjligt att köra upp till stugan för att lasta av. Eftersom att vi av säkerhetsskäl enbart kan ha två bilar åt gången uppe vid stugan är det viktigt att ni lastar ur er packning så snart som möjligt och därefter direkt kör tillbaka er bil så att nästa grupp kan köra fram.  Vi arrangörer uppskattar starkt om ni samåker i så stor mån det är möjligt.

Plats:  Trollsjönäs scoutgård, Bohus (ca 3 mil norr om Göteborg – http://trollsjonas.gotalejon.org/ )

Sista anmälningsdag:  7:e oktober, anmälningsavgiften ska vara inne senast 9:e oktober.

Sjukvård:  Alla deltagare ansvarar för sin egenvård, samt för att ha tillgång till plåster, enklare sjukvårdsmaterial etc. (samarbeta gärna med varandra). Arrangemanget har även en grundläggande sjukvårdsberedskap för akutfall. Kvalificerad sjukvård (sjukhus) är mindre än 30 minuter bort och arrangörerna kommer att ha en akutbil redo under hela lajvet. Se fliken ”Säkerhet” för mer info.

Säkra sovplatser: Ja, detta finns tillgängligt vid behov. Kontakta trygghetsvärd/arrangör om behov uppstår under lajvet.

Tillgänglighet: Se fliken ”Tillgänglighet”

Trygghetsarbete:  Se fliken ”Trygghet”

Åldersgräns: 13 år.  Se fliken ”Minderåriga på lajvet”

Återbetalning av avgift: När du väl har betalat in anmälningsavgiften återbetalas den enbart i undantagsfall vid ev. avhopp.